use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kanapka z tofu pieczonym w musztardzie z sosem sriracha, szpinakiem baby i pomidorem

Śniadaniowi Roślinożercy z erVegan
  • 25 minut
  • Czas przygotowania10 minut
  • 2 porcje
recipe image Kanapka z tofu pieczonym w musztardzie z sosem sriracha, szpinakiem baby i pomidorem

Składniki

      Wskazówki

      1. Tofu pokrój na plastry i rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Równomiernie posmaruj je musztardą z dwóch stron i oprósz słodką papryką wraz ze szczyptą soli i pieprzu. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C z funkcją termoobiegu, piecz, aż tofu w marynacie musztardowej zacznie się przypalać i być lekko chrupiące.
      2. Bułki polne przekrój na pół i posmaruj je margaryną Flora. Układaj na każdej połówce po kilka liści sałaty, pokrojone w plastry pomidory oraz tofu, które na sam koniec skrop odrobiną sosu sriracha. Całość zajadaj od razu na ciepło, choć smakuje równie dobrze, gdy ostygnie. Smacznego!