use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kanapka z jarmużem marynowanym w cytrynie i pieprzu, plastrami buraka, kiełkami słonecznika i pestkami dyni

Śniadaniowi Roślinożercy z erVegan
  • 20 minut
  • Czas przygotowania10 minut
  • 2 porcje
recipe image Kanapka z jarmużem marynowanym w cytrynie i pieprzu, plastrami buraka, kiełkami słonecznika i pestkami dyni

Składniki

      Wskazówki

      1. Liście jarmużu porwij na mniejsze cząstki, przelej je wrzącą wodą na sitku i kolejno zanurz w wyciśniętym soku z cytryny razem z rozgniecionym pieprzem.
      2. Buraka obierz i pokrój na plasterki, również przelej je lekko wrzątkiem, aby się sparzyły i zmiękły.
      3. Bułkę przekrój na pół i posmaruj margaryną Flora. Nakładaj na nią marynowany jarmuż oczyszczony z nadmiaru pieprzu, kolejno plasterki buraka i kiełki słonecznika, a następnie posyp posiekanymi pestkami dyni. Smacznego!