Kanapka z jarmużem marynowanym w cytrynie i pieprzu, plastrami buraka, kiełkami słonecznika i pestkami dyni
Śniadaniowi Roślinożercy z erVegan
Czas przygotowania10 minut
2 porcje
![recipe image Kanapka z jarmużem marynowanym w cytrynie i pieprzu, plastrami buraka, kiełkami słonecznika i pestkami dyni](/-/media/Project/Upfield/Brands/Becel-NL/Flora-PL/Assets/Recipes/Synced-Images-Flora-PL/39e5686b-537c-4cee-9756-e571394cef21.png?rev=6bfdac4964af4efe96c94014f701dfa9&w=900)
Wskazówki
- Liście jarmużu porwij na mniejsze cząstki, przelej je wrzącą wodą na sitku i kolejno zanurz w wyciśniętym soku z cytryny razem z rozgniecionym pieprzem.
- Buraka obierz i pokrój na plasterki, również przelej je lekko wrzątkiem, aby się sparzyły i zmiękły.
- Bułkę przekrój na pół i posmaruj margaryną Flora. Nakładaj na nią marynowany jarmuż oczyszczony z nadmiaru pieprzu, kolejno plasterki buraka i kiełki słonecznika, a następnie posyp posiekanymi pestkami dyni. Smacznego!
![](/-/media/Project/Upfield/Brands/Becel-NL/Flora-PL/Pdf-Logo.png?rev=-1)