Gotowane szparagi z sałatką z pietruszki
Dziś warzywa, które mają same zalety! Szparagi to bogactwo soli mineralnych i innych składników, które pozytywnie wpływają na wątrobę i układ nerwowy! Do tego pyszna sałatka z pietruszki i kaparów!
Czas przygotowania20 minut

Składniki
- Includes1 pęczek białych szparagów
- Includes100g margaryny Flora Original
- Includes20g cukru
- Includessok z trzech cytryn
- Includes1 pęczek natki pietruszki
- Includes10g kaparów w zalewie (1 łyżka)
- Includes3 szalotki
- Includesszczypta soli
Wskazówki
- Odetnij od szparagów stwardniałe końcówki. Następnie za pomocą obieraczki obierz szparagi zostawiając nienaruszone główki.
- Zagotuj wrzątek. Dodaj połowę margaryny, sól, cukier oraz połowę soku z cytryny. W tak doprawionej wodzie gotuj szparagi aż będą miękkie.
- W tym czasie przygotuj sałatkę. Posiekaj drobno liście natki pietruszki, dodaj kapary oraz pokrojoną w drobną kostkę szalotkę. Całość wymieszaj.
- Odcedź szparagi, jeszcze ciepłe dopraw pozostałym sokiem w cytryny oraz odrobiną soli. Podawaj z Florą Original na wierzchu oraz sałatką z pietruszki.
