Zielona zupa ze słodko-pikantnym jogurtem
Pyszna przyjemność dobra o każdej porze.
Czas przygotowania5 minut
4 porcje

Składniki
- 25 g Flory Original
- 1 duża cebula, obrana i drobno posiekana
- sól morska i świeżo mielony czarny pieprz
- 15 g świeżego estragonu, usunąć łodyżki
- 1 liść laurowy
- 3 x 75 g torebki rukwi wodnej, umytej
- 2 ząbki czosnku, obrane i rozgniecione
- 1 kostka warzywna Knorr przygotowana w 900 ml wrzątku
- 60 g chudego naturalnego jogurtu
- szczypta tradycyjnego proszku curry madras
- 1 łyżka stołowa syropu klonowego lub miodu (opcjonalnie)
- 1 łyżka stołowa świeżego szczypiorku, posiekanego (opcjonalnie)
Wskazówki
- W garnku na wolnym ogniu podduś cebulkę na Florze Original przez około 10 minut, aż będzie miękka i półprzezroczysta. Dodaj sól i pieprz, estragon, liść laurowy, rukiew wodną i czosnek.
- Dodaj gorący bulion warzywny, przykryj i gotuj przez 2 minuty.
- Zmiksuj zupę.
- Spróbuj i przypraw, jeśli jest to konieczne.
