Wrapp z pieczonymi warzywami
Przekonaj się, że smak nadaje potrawie kompozycja składników, przypraw i ziół, a nie sól. W tym przepisie jej nie dodajemy, a super smakuje. To bardzo przyjazny sercu krok.
Czas przygotowania30 minut
6 porcje

Składniki
- 1 duża czerwona papryka (160g)
- 1 duża żółta papryka (160g)
- 4 cebulki szalotki (100g)
- 200g grzyba boczniaka
- 50 ml octu balsamicznego
- 30g liści bazylii
- 10g chrzanu
- 100g sałaty rukola
- 1 łyżeczka sosu tabasco
- 30g margaryny Flora pro-active
- 2 ząbki czosnku roztarte na pastę
- 6 placków tortilli pszennej z ziarnami siemienia lnianego
Wskazówki
- Paprykę, grzyby i cebulę upiecz w piekarniku. Paprykę obierz ze skóry, pokrój w duże, grube paski. Podobnie pokrój grzyby. Cebulkę pokrój w ćwiartki.
- Warzywa wymieszaj z octem balsamicznym.
- W oddzielnym naczyniu połącz odciśnięty chrzan, margarynę, bazylię i czosnek. Wszystko razem rozetrzyj mikserem na jednolita pastę.
- Pastą posmaruj placki, ułóż na nich liście rukoli i pieczone warzywa. Tortillę zroluj i pokrój na mniejsze porcje.
