use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Farfalle z tuńczykiem, cytryną i burakami liściowymi

Farfalle z tuńczykiem, cytryną i burakami liściowymi.
  • 35 minut
  • Czas przygotowania20 minut
  • 4 porcje
recipe image Farfalle z tuńczykiem, cytryną i burakami liściowymi

Składniki

  • 300 g pełnoziarnistego makaronu typu farfalle (kokardki)
  • 3 łyżki stołowe Flory Original
  • 1 średniej wielkości cebula, drobno posiekana
  • 4 zmielone ząbki czosnku
  • 1 duży pęk buraków liściowych, przyciętych i grubo posiekanych
  • 170 g tuńczyka w sosie własnym

      Wskazówki

      1. W dużym garnku ugotuj makaron we wrzącej wodzie, aż będzie miękki, a następnie odcedź.
      2. W dużym, szerokim garnku rozpuść na średnim ogniu 2 łyżki stołowe (30 ml) Flory Original i podsmażaj przez 5 minut cebulę i czosnek, aż będą miękkie.
      3. Dodaj buraki liściowe i podsmażaj przez około 3 minuty, mieszając, aż liście nieco się skurczą. Dodaj tuńczyka i mieszaj, aż całość będzie ciepła.
      4. Dodaj odcedzony makaron, pozostałą 1 łyżkę stołową (15 ml) Flory Original, sól, pieprz, płatki chilli, skórkę cytryny, sok z cytryny i parmezan.
      5. Dokładnie wymieszaj, by składniki równomiernie się połączyły i podawaj od razu.