Smażone medaliony wieprzowe
Medaliony wieprzowe charakteryzują się niską zawartością tłuszczu i są bogate w białko. To klasyczne danie obiadowe. Podawaj gorące i ciesz się wspaniałym smakiem razem ze swoimi gośćmi.
- Czas przygotowania25 minut
- 4 porcje
Składniki
- 25g Flory Original
- 450g chudej wieprzowiny pokrojonej w grube plastry
- 250g pieczarek kasztanowatych pokrojonych w plastry
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
- 2 łyżki stołowe musztardy Dijon
- 200ml bulionu drobiowego
- 100 białego wina
- 2-3 łyżki stołowe półtłustej śmietanki crème fraîche
- 350g makaronu tagliatelle lub innego makaronu
Wskazówki
- Podgrzej Florę Original na patelni i podsmaż mięso, aż stanie się złocisto-brązowe i miękkie (2-3 minuty na każdą stronę). Zdejmij patelnię z ognia i odstaw.
- Na patelnię wrzuć pieczarki kasztanowate i smaż, aż nabiorą koloru złocistego, dodaj czosnek i smaż przez 1 minutę.
- Dodaj musztardę, bulion drobiowy i wino, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 5-10 minut.
- Mieszając, dodaj crème fraîche i podgrzej. W międzyczasie, przygotuj makaron zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
- Odcedź i podaj z wieprzowiną, polewając całość sosem.