use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Smażone medaliony wieprzowe

Medaliony wieprzowe charakteryzują się niską zawartością tłuszczu i są bogate w białko. To klasyczne danie obiadowe. Podawaj gorące i ciesz się wspaniałym smakiem razem ze swoimi gośćmi.
  • 1 godziny
  • Czas przygotowania25 minut
  • 4 porcje
recipe image Smażone medaliony wieprzowe

Składniki

  • Includes
    25g Flory Original
  • Includes
    450g chudej wieprzowiny pokrojonej w grube plastry
  • Includes
    250g pieczarek kasztanowatych pokrojonych w plastry
  • Includes
    2 rozgniecione ząbki czosnku
  • Includes
    2 łyżki stołowe musztardy Dijon
  • Includes
    200ml bulionu drobiowego
  • Includes
    100 białego wina
  • Includes
    2-3 łyżki stołowe półtłustej śmietanki crème fraîche
  • Includes
    350g makaronu tagliatelle lub innego makaronu

      Wskazówki

      1. Podgrzej Florę Original na patelni i podsmaż mięso, aż stanie się złocisto-brązowe i miękkie (2-3 minuty na każdą stronę). Zdejmij patelnię z ognia i odstaw.
      2. Na patelnię wrzuć pieczarki kasztanowate i smaż, aż nabiorą koloru złocistego, dodaj czosnek i smaż przez 1 minutę.
      3. Dodaj musztardę, bulion drobiowy i wino, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 5-10 minut.
      4. Mieszając, dodaj crème fraîche i podgrzej. W międzyczasie, przygotuj makaron zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
      5. Odcedź i podaj z wieprzowiną, polewając całość sosem.